CHOW CHOW HISTORIE

 

2/2    

Navnet Chow Chow stammer muligvis fra skibsbesætningernes betegnelse, når lastindholdet blev indført i fragtbøgerne. Når der i 1700-tallet blev hentet kuriositeter og krydderier fra Kina til Europa, betegnedes dette som chow chow. Kineserne kaldte ingefær for ”tjau tjau”, og da der også som regel var skibshunde med fra Canton, indgik de også under denne betegnelse, altså skibene medførte Chow Chow. Kineserne brugte også andre betegnelser for Chow’erne, f.eks. ”Long Kou” (betyder ulvehund), ”Hsiung Kou” (bjørnehund) eller ”Hei She-tou” (sorttunge).     

                                                                                                                                                   

At Chow Chow’en har været anvendt som mad i Kina er meget lidt sandsynligt. Den har som tidligere nævnt tilhørt den fornemme befolkning, og det har nærmere været tilfældige gadehunde, som blev spist.                

                  

I 1700-tallet kom Chow’en til England med skibsbesætningerne. Andre racer er kommet fra land til land på samme måde, men det har primært været englænderne, der tog hunde med hjem fra kolonierne. 

                                                                          

England jo har været hundelandet frem for alle lande. I viktoriatiden begyndte man at afholde hundeudstillinger i London. Det fortælles, at dronning Viktoria havde fået en Chow Chow foræret, og at den var med på udstilling i 1880.    

                            

Dronning Viktoria havde adskillige racer, og det har været med til at give de respektive racer en god start i dette opdrætterland, hvor man også så tidligt som i firserne grundlagde de første specialklubber.    

                                                

Allerede i 1899 importerede grevinde Elisabeth Moltke den første Chow Chow fra England, men opdræt blev det ikke til her i landet før i fyrrene.  

           

Den engelske Chow Chow Klub blev stiftet i 1895, og den danske Chow Chow Klub blev stiftet i 1972.       

til side 1